Бюджет-2022 і антиолігархічні закони: що планують у ВР на наступний пленарний тиждень

Бюджет-2022 і антиолігархічні закони: що планують у ВР на наступний пленарний тиждень

Укрінформ
Верховна Рада на наступному пленарному тижні (з 21 по 24 вересня) розглядатиме проєкт державного бюджету на 2022 рік, а також "антиолігархічні" законопроєкти у другому читанні.

Про це повідомила речниця фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук на брифінгу в п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

"Одне можемо сказати вже зараз - основним питанням на найближчий час для нас є, по-перше, проєкт державного бюджету на 2022 рік. Його розгляд у парламенті почнеться щойно його буде подано до парламенту. Як зазначав уже Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, його планують подати у встановлені законом строки, тобто до 15 вересня. Це вже свідчить про те, що на наступному пленарному тижні розпочнеться розгляд державного бюджету", - поінформувала Палійчук.

За її словами, Рада наступного пленарного тижня розгляне базові і важливі законопроєкти, які вже проголосовані в першому читанні.

Читайте також: Проєкт бюджету-2022 готують на чинній податковій базі - Марченко

"Мається на увазі так званий закон про олігархів, а також законопроєкт №5600 ("Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" - ред.) До них подана рекордна кількість поправок. Ми працюємо над механізмом пришвидшення процесу ухвалення цих законів", - зазначила речниця.

Вона додала, що робочі групи, які працювали влітку, вже узгодили абсолютну більшість проблемних моментів, які існують у податковому законопроєкті №5600.

Крім того, за її словами, планується розгляд законопроєктів про реформу СБУ та щодо підвищення спроможності Антимонопольного комітету.

Читайте також: «Податкові» зміни і законопроєкт про олігархів: Арахамія сказав, коли буде друге читання

Передбачено також розгляд законопроєктів, необхідних для продовження співробітництва з Міжнародним валютним фондом та надання макрофінансової допомоги.

"Це закони про приватних виконавців, про корпоративне управління державними підприємствами, про особливості призначення очільника антикорупційного бюро, а також закони про забезпечення незалежності Національного банку України", - зазначила Палійчук.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет Міністрів 15 вересня направить на розгляд Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2022 рік.

Верховна Рада 1 липня 2021 року ухвалила в першому читанні законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень". До другого читання проєкту закону подано понад 11 тисяч поправок.

Читайте також: Разумков наполягатиме на своїх правках до законопроєкту про Податковий кодекс

Мета проєкту закону - забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Законопроєктом передбачено чимало поправок в частині попередження «скруток» і тіньового обороту сільгосппродукції, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян і підприємців, що користуються державними програмами підтримки "Доступні кредити 5-7-9%" і "Доступна іпотека 7%" тощо.

1 липня Рада також ухвалила в першому читанні президентський №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-