«Податкові» зміни і законопроєкт про олігархів: Арахамія сказав, коли буде друге читання

«Податкові» зміни і законопроєкт про олігархів: Арахамія сказав, коли буде друге читання

Укрінформ
Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прогнозує, що народні депутати розпочнуть розгляд законопроєкту №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" через два тижні.

Про це він сказав під час брифінгу після з‘їзду партії, передає кореспондент Укрінформу.

"Через два тижні на пленарному ми виходимо у великі (проєкти законів, до другого читання яких подано велику кількість правок – ред.) законопроєкти. Я думаю, що першим буде №5600, потім законопроєкт про олігархів (№5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" – ред.), потім СБУ (№3196-Д "Про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України" – ред.), але це може змінюватися, усе буде залежати від кількості правок", — сказав Арахамія.

Читайте також: Разумков наполягатиме на своїх правках до законопроєкту про Податковий кодекс

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 1 липня 2021 року ухвалила в першому читанні законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень". До другого читання проєкту закону подано понад 11 тисяч поправок.

1 липня Рада також ухвалила в першому читанні президентський №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Читайте також: Разумков підтвердив, що Рада отримала лист Денісової щодо законопроєкту про олігархів

Мета проєкту закону - забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Законопроєктом передбачено чимало поправок в частині попередження «скруток» і тіньового обороту сільгосппродукції, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян і підприємців, що користуються державними програмами підтримки "Доступні кредити 5-7-9%" і "Доступна іпотека 7%" тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-