Разумков наполягатиме на своїх правках до законопроєкту про Податковий кодекс

Разумков наполягатиме на своїх правках до законопроєкту про Податковий кодекс

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков наполягатиме на своїх правках до законопроєкту №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Про це спікер повідомив під час брифінгу, який відбувся біля будівлі парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

"Ще не бачив кінцевої таблиці правок. Мене не запрошували на комітет. Я подавав велику кількість правок, на яких буду наполягати. Сподіваюся, що всі вони будуть враховані", – сказав Разумков.

Він також наголосив на тому, що в кінцевому варіанті проєкту закону мають бути враховані, зокрема, втрати малого і середнього бізнесу, пов‘язані з пандемією COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 1 липня 2021 року ухвалила в першому читанні законопроект №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Читайте також: Податковий кодекс: чому бізнесу не подобаються ймовірні зміни

Мета проєкту закону - забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Законопроєктом передбачено чимало поправок в частині попередження «скруток» і тіньового обороту сільгосппродукції, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян і підприємців, що користуються державними програмами підтримки "Доступні кредити 5-7-9%" і "Доступна іпотека 7%" тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-