Держави-спонсори тероризму мають відповідати за порушення міжнародного права – МЗС

Держави-спонсори тероризму мають відповідати за порушення міжнародного права – МЗС

Укрінформ
Україна рішуче засуджує будь-які прояви тероризму та наполягає на тому, що держави, які спонсорують тероризм, мають нести відповідальність за грубе порушення міжнародного права.

Про це йдеться у коментарі МЗС України до Міжнародного дня вшанування жертв тероризму, передає Укрінформ.

"У Міжнародний день вшанування жертв тероризму Україна згадує усіх жертв терористичних нападів. Ми співчуваємо сім'ям, які втратили своїх близьких, та тим, хто став жертвами терактів.

Україна підтверджує важливість подальшої консолідації міжнародних зусиль з метою протидії тероризму в усіх його формах і проявах та рішуче засуджує його.

Читайте також: Додаткові санкції проти Росії: Мінфін США оприлюднив перелік осіб та організацій

"Україна зі свого досвіду знає, яким жорстоким є тероризм: збиття російським ракетним комплексом «БУК» повітряного судна рейсу MH17, що забрало 298 безневинних життів; напади на блокпост поблизу Волновахи та житлові квартали у Краматорську, Маріуполі та Авдіївці; вибухи під час масових мирних зібрань у Харкові та інших містах України", - йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства країни.

Водночас у МЗС наголосили, що Україна продовжує наполягати на тому, що держави, які спонсорують тероризм, мають нести відповідальність за грубе порушення міжнародного права.

"Боротьба проти окремих терористів та терористичних угруповань є недостатньою, якщо проблема державного тероризму не буде вирішена рішуче та всебічно. Усі винні у цих жахливих злочинах, включаючи організаторів і спонсорів тероризму, мають бути притягнуті до відповідальності", - відзначили в МЗС.

Читайте також: Україна проти Росії: посол розповів про розгляд справи у Міжнародному суді ООН

Нагадаємо: Міжнародний день пам’яті жертв тероризму встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у грудні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-