Шмигаль зустрівся з литовською прем’єркою

Шмигаль зустрівся з литовською прем’єркою

Фото
Укрінформ
Пом’якшення впливу коронавірусу на економіку є важливим завданням для уряду.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на зустрічі з Прем’єр-міністром Литовської Республіки Інгрідою Шимоніте у Вільнюсі, повідомляє Укрінформ із посилання на Урядовий портал.

«Пом’якшення впливу коронавірусу на економіку є важливим завданням нашого уряду і вимагає постійного реагування на потреби бізнесу, сприяння відновленню його економічної активності», — сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністри наголосили на важливості протидії пандемії COVID-19 та подолання її негативних наслідків на економіку. Шмигаль зазначив, що збільшення інвестиційної активності може стати одним з драйверів зростання економіки. Він додав, що Україна налаштована використовувати державно-приватне партнерство для розвитку інвестиційної інфраструктури, створення регіональної мережі індустріальних парків тощо. І долучення литовського бізнесу до реалізації цих проєктів позитивно позначиться на двосторонніх відносинах.

Читайте також: Ситуація в Білорусі не вплине на торгівельні відносини між Україною і Литвою - Шмигаль

«Важливо, що литовські компанії бачать перспективи розвитку української економіки та нові можливості для реалізації проєктів в Україні, багато хто вже працює на нашому ринку», - підкреслив глава українського уряду.

Читайте також: Реформи в Україні: Немчінов у Вільнюсі розповів, у яких сферах досягнули «певного прогресу»

Він також наголосив, що Україна цінує внесок Литви у реалізацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за низкою напрямків. Та подякував литовській стороні за підтримку європейських та євроатлантичних прагнень України. Прем'єр подякував Литві за проведення конференції з питань реформ в Україні та відзначив багатоплановий та різнорівневий внесок Литовської Республіки у реалізацію реформ у нашій країні. «Переконаний, що напрацювання й домовленості за підсумками Конференції будуть успішно втілені на благо України, українсько-литовського партнерства і Європи загалом», - підкреслив глава уряду. Він запросив Прем’єр-міністра Литви найближчим часом відвідати з робочим візитом Україну.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-