Реформи в Україні: Немчінов у Вільнюсі розповів, у яких сферах досягнули «певного прогресу»

Реформи в Україні: Немчінов у Вільнюсі розповів, у яких сферах досягнули «певного прогресу»

Укрінформ
Конференція з питань реформ в Україні, що 7-8 липня проходить у Вільнюсі, дозволяє об’єднати зусилля з міжнародними партнерами, залучити до діалогу про реформи українських і міжнародних експертів, бізнес та громадські організації.

Як передає Укрінформ, про це міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов написав у Телеграмі.

"Сьогодні взяв участь у Конференції з питань реформ в Україні, що проходить у столиці Литви, місті Вільнюсі. Відкривав перший день конференції Президент України Володимир Зеленський, другий день – Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль", - повідомив Немчінов.

За його словами, разом із віцепрем'єр-міністром України - міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим, координаторкою системи ООН в Україні Оснатою Лубрані, засновником та членом наглядової ради Естонської академії електронного урядування Іварою Талло, заступником генерального секретаря ОЕСР Ульриком Вестергаардом Кнудсен та представником Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства Максимом Корявецем на конференції обговорювали якісне урядування шляхом підвищення ефективності та професійності.

Читайте також: У Кабміні пояснили мету реформи держуправління

"Поряд з реформами у судовій системі, антикорупційній сфері та багатьох інших секторах реформа державного управління є одним із ключових способів зміцнення державних інституцій і успішної реалізації всіх інших реформ. Адже вирішення багатьох проблем та впровадження необхідних державі змін залежить від спроможності державного апарату приймати ефективні рішення, залучати на держслужбу найкращих професіоналів і надавати якісні послуги громадянам та бізнесу, - зазначив Немчінов.

За його словами, Україна досягла певного прогресу в таких сферах як децентралізація, поліпшення якості державних послуг, цифровізація, поступове формування професійної державної служби, але попереду ще більше завдань, які уряд ставить перед собою, зокрема в урядовій Стратегії реформування державного управління до 2025 року, що найближчим часом розглядатиметься на засіданні уряду.

Читайте також: Немчінов просить перевірити діяльність фейкової «профспілки Кабміну»

"Проведення щорічної Конференції з питань реформ – це надзвичайно важлива для України подія, що дозволяє об’єднати зусилля з нашими міжнародними партнерами, залучити до діалогу про реформи українських і міжнародних експертів, бізнес та громадські організації. І мова йде не тільки про оцінку змін в країні, а й про визначення подальших кроків", - наголосив Немчінов.

"UkraineReformConference2021 - це свідчення міжнародної підтримки нашої держави, консолідації зусиль та солідарності наших міжнародних партнерів з прагненням українців побудувати успішну, європейську та демократичну державу", - заявив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна конференція з питань реформ в Україні (Ukraine Reform Conference) була започаткована в 2017 році в Лондоні як формат об’єднання зусиль партнерів та друзів України. Учасники форуму обговорюють ситуацію в країні та визначають оцінку демократичних трансформацій і реформ, які відбуваються з 2014 року. Конференція скликалася після цього в 2018 році в Копенгагені, а також у 2019 році в Торонто.

7-8 липня конференція проходить у Вільнюсі.

Фото: facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-