Ситуація в Білорусі не вплине на торгівельні відносини між Україною і Литвою - Шмигаль

Ситуація в Білорусі не вплине на торгівельні відносини між Україною і Литвою - Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що ситуація в Білорусі не вплине на торгівельні відносини між Україною і Литвою, для транзиту є альтернативи, зокрема через країни ЄС.

Про це він заявив на спільній з Прем’єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте пресконференції у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я переконаний, що ситуація в Білорусі не позначиться на двосторонніх відносинах між нашими країнами, у першу чергу з погляду дружнього ставлення наших країн одна до одної. А в другу чергу, звичайно, завжди можна шукати альтернативні шляхи для транзиту, для логістики, вони є - через європейські країни, через ЄС", - сказав глава українського уряду.

Шмигаль запевнив, що на шляху розвитку співпраці між Україною та Литвою немає ані фізичних, ані політичних перепон.

За його словами, цього року очікується повернення до докарантинних обсягів товарообігу між країнами на рівні 1,5 млрд дол. США.

"Товарообіг і товарів, і послуг між Україною та Литвою у 2019 році перевищував 1,5 млрд доларів. Незважаючи на пандемію коронавірусу, у 2020 році він не сильно зменшився - трішки більше 1,3 млрд дол. Цього року ми маємо перспективу повернути товарообіг у сумі 1,5 млрд (доларів - ред.)", - зазначив Прем'єр-міністр України.

Читайте також: Nord Stream 2 посилює залежність Євросоюзу від Росії - прем’єрка Литви

Як повідомляв Укрінформ, 7-8 липня у Вільнюсі (Литва) відбувається Міжнародна конференції з питань реформ в Україні.

Конференція була започаткована в 2017 році в Лондоні як формат об’єднання зусиль партнерів та друзів України. Учасники форуму обговорюють ситуацію в країні та визначають оцінку демократичних трансформацій і реформ, які відбуваються з 2014 року. Конференція скликалася після цього в 2018 році в Копенгагені, а також у 2019 році в Торонто.

У середу Президент Володимир Зеленський заявив, що розраховує за результатами цього року вийти у показниках двосторонньої торгівлі товарами і послугами між Україною та Литвою на рівень, який були до пандемії COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-