Генсекретарка ОБСЄ вважає «Мінськ» і «Норманді» єдиним способом врегулювання на сході України

Генсекретарка ОБСЄ вважає «Мінськ» і «Норманді» єдиним способом врегулювання на сході України

Укрінформ
Генсекретарка ОБСЄ Гельга Шмід заявила, що ОБСЄ підтримуватиме зусилля з вирішення конфлікту на сході України на основі Мінського і Нормандського процесу, адже це єдиний спосіб врегулювання.

Про це вона сказала на спільній з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою пресконференції в Києві за підсумками переговорів, передає кореспондент Укрінформу.

“Я хотіла б також зазначити від імені ОБСЄ, що під час головування Швеції в цій організації ми будемо підтримувати всі зусилля щодо вирішення конфлікту на основі Мінського процесу, а також будемо підтримувати Нормандський процес. Звичайно, це єдиний спосіб вирішення цього конфлікту”, - сказала Шмід.

Читайте також: Кулеба попросив генсека ОБСЄ приділяти більше уваги окупованому Криму

Вона запевнила, що ОБСЄ документує інциденти, які стаються в окупованому Криму. Крім того, генеральна секретарка переконана, що потрібно розширювати можливості Спеціальної моніторингової місії та більше працювати з розмінуванням.

Шмід звернула увагу, що робота СММ ОБСЄ високо оцінюється Україною, однак вона додала, що ця місія стикається і з обмеженнями доступу до територій.

Читайте також: Делегація Бундестагу побачила наслідки «руского міра» у зоні ООС

Як повідомляв Укрінформ, генеральна секретарка ОБСЄ Гельга Шмід здійснює візит до України, під час якого вона планує упродовж 26-30 травня зустрітися з високопосадовцями та відвідати зону проведення ООС.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-