Кулеба закликав країни Балтії переконати ЄС і НАТО у необхідності практичної підтримки України

Кулеба закликав країни Балтії переконати ЄС і НАТО у необхідності практичної підтримки України

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Кулеба попросив балтійських колег переконати інші країни-члени ЄС і НАТО у необхідності практичної підтримки України на тлі дестабілізуючих дій Російської Федерації.

Про це він заявив на спільному брифінгу з главами МЗС Естонії, Литви і Латвії за підсумками переговорів у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Немає сумнівів, що Естонія, Латвія і Литва завжди готові не лише словом, а й конкретним ділом підтримати Україну. Але я також звернувся до колег з проханням, щоб вони як члени ЄС та НАТО говорили з іншими членами цих організацій про необхідність практичної підтримки України», - сказав Кулеба.

Читайте також: Всі тридцять країн-членів НАТО засудили посилення агресії РФ проти України - Блінкен

На його перконання, важливо дати Росії чітко зрозуміти, що наслідки у разі військових авантюр з її боку будуть болючими.

Кулеба також поінформував, що балтійські партнери підтвердили готовність до спільних дій в ООН, ОБСЄ та в інших міжнародних організаціях з метою консолідації дієвої міжнародної підтримки України у протистоянні російській агресії.

Як повідомлялося, глави МЗС Естонії, Латвії та Литви 15 квітня відвідують Україну зі спільним робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, щоб продемонструвати солідарність з Україною на тлі дестабілізуючих дій Російської Федерації.

Росія продовжує зосереджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-