Штати декілька разів сигналізували РФ, що стоять на боці України - Держдеп

Штати декілька разів сигналізували РФ, що стоять на боці України - Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон звертався до Москви за поясненнями щодо провокацій проти України, а також неодноразово надсилав чіткі сигнали Росії, що Сполучені Штати стоять на боці України, яку вважають своїм партнером.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми звернулись із запитом до Росії пояснити ці провокації», - повідомив представник американського відомства.

Читайте також: Байден запевнив Зеленського, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії

Але найголовнішим, за його словами, був «чіткий сигнал» для України та РФ, який можна було побачити в офіційних звітах про розмови минулого тижня на рівні міністрів оборони, закордонних справ, високопоставлених чиновників президентських адміністрацій, а також безпосередньо президентів Байдена й Зеленського.

Читайте також: Для українсько-американських відносин цей тиждень був безпрецедентним - Кулеба

«Це (було висловлено – ред.) буквально на найвищому урядовому рівні у різних установах. Ми дуже чітко висловили це нашим українським колегам, а також опосередковано росіянам, що ми стоїмо на боці нашого партнера – України на тлі цих залякувань та агресії (з боку РФ – ред.)», - заявив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Байден висловив підтримку Україні на шляху в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня відбулася низка телефонних розмов на рівні керівників міністерств та відомств США й України, у тому числі розмова президентів обох країн. Під час спілкування сторони обговорили загострення ситуації на сході України, а також підтягування російських сил до українських кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-