Штати обговорюють з НАТО скупчення військ РФ на українському кордоні – Держдеп

Штати обговорюють з НАТО скупчення військ РФ на українському кордоні – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон обговорює ескалацію російської агресії на сході України, а також повідомлення про скупчення військ РФ на українському кордоні.

Про це заявила в п'ятницю під час телефонного пресбрифінгу заступниця речника Держдепартаменту США Джаліна Портер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Безперечно, нам відомі звіти українських військових про пересування військ РФ навколо їхніх кордонів. І ми обговорюємо нашу стурбованість щодо зростаючої напруженості та порушення режиму припинення вогню, а також щодо регіональної напруженості із союзниками по НАТО», - зауважила представниця зовнішньополітичного відомства США.

Водночас, вона підкреслила, що Сполучені Штати «зберігають занепокоєння у зв’язку з недавньою ескалацією агресії РФ, а також провокаційним діями на сході України».

Читайте також: Байден висловив підтримку Україні на шляху в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня Росія вдалася до ескалації на сході України. Зокрема, 26 березня внаслідок обстрілу з боку російських окупантів в районі населеного пункту Шуми на Донеччині загинули четверо українських військовослужбовців, ще двоє зазнали поранень. Крім того, за повідомленнями розвідки, російська сторона стягнула 28 батальйонних тактичних груп до державного кордону України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-