Для українсько-американських відносин цей тиждень був безпрецедентним - Кулеба

Для українсько-американських відносин цей тиждень був безпрецедентним - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що цей тиждень був безпрецедентним для відносин України і США.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна", передає кореспондент Укрінформу.

"Цей тиждень був безпрецедентним для українсько-американських відносин, тому що вперше на моїй пам'яті переговорили радник з питань національної безпеки Президента США і керівник Офісу Президента України, міністри закордонних справ двох країн, начальники генеральних штабів, міністри оборони двох країн. Квінтесенцією цього діалогу стала сьогоднішня розмова двох Президентів. США знали, що ми хочемо поговорити... але це було саме рішення американської сторони - розмовляти сьогодні", - підкреслив Кулеба.

Він додав, що Президент США Джо Байден висловив підтримку Україні з огляду на дії Росії на окупованих територіях, а також глави держав обговорили реформи.

"Розмова між Президентами була концептуальною. Президент Байден сказав, що він поінформований про те, що відбувається, і що Україна може розраховувати на беззастережну підтримку США у цій ситуації. Це дуже чіткий сигнал", - сказав Кулеба.

Читайте також: Штати обговорюють з НАТО скупчення військ РФ на українському кордоні – Держдеп

Також Кулеба зауважив, що і українська, і американська сторони у випадку загострення агресії з боку Росії робитимуть все, щоб Україна могла себе захистити і щоб не допустити розв'язування війни з боку Російської Федерації.

Він додав, що останніми тижнями Росія веде дезінформаційну кампанію через публічні та непублічні канали, поширюючи тезу про те, що це Україна готується до ескалації, Україна готується до провокацій, а Росія діє у відповідь, запобігаючи цим намірам.

"Я хочу офіційно запевнити, що це фейк, жодних подібних намірів Україна немає, Україна прагне мирного врегулювання", - наголосив Кулеба.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 2 квітня, Президенти України і США провели першу телефонну розмову після вступу Байдена на посаду 20 січня. За інформацією ЗМІ, вона тривала щонайменше 30-40 хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-