Байден запевнив Зеленського, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії

Байден запевнив Зеленського, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії

Укрінформ
Українська армія здатна дати відсіч будь-кому і це посилює позиції України для врегулювання ситуації дипломатичним шляхом.

Міжнародні партнери, у тому числі США, підтримують нашу державу в цьому, заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Збереження режиму повного припинення вогню є запорукою продовження важких, але дуже необхідних переговорів у мінському та нормандському форматах. Укотре наголошу – наша армія здатна дати відсіч будь-кому. І це посилює наші позиції для врегулювання ситуації дипломатичним шляхом, який обрала Україна для реінтеграції тимчасово окупованих територій та повернення наших людей", - зазначив глава держави.

Він додав, що на цьому шляху Україна має повну та незмінну підтримку міжнародних партнерів, зокрема Європи та Сполучених Штатів Америки.

"І одним з підтверджень цього є розмова, яку я провів сьогодні з Президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. Ми детально обговорили ситуацію на Донбасі. Президент Байден запевнив мене, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії", - підкреслив Зеленський.

За його словами, Президент Байден згадав події 6 січня у США, й відзначив, як важливо США та Україні сьогодні захищати демократію в наших державах.

Читайте також: Про що говорили президенти України та США: Єрмак розповів деталі

"Особливо коли загрозу їй становить значна кількість олігархів, які зацікавлені у дестабілізації та послабленні державних інституцій", - додав Зеленський.

Як повідомлялося, у п'ятницю відбулася телефонна розмова президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-