Данілов: Україна - не остаточна ціль в інформаційній війні, Путін хоче розхитати Європу

Данілов: Україна - не остаточна ціль в інформаційній війні, Путін хоче розхитати Європу

Укрінформ
Велика кількість російських телеканалів в країнах Євросоюзу є серйозною небезпекою, адже в інформаційній війні Україна не є остаточною ціллю, Путін прагне переформатування ситуації в усій Європі.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов під час онлайн дискусії Київського Безпекового Форуму «Санкції проти російської пропаганди», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російські наративи в цих країнах (Європейського Союзу – ред.) настільки потужно зараз розповсюджуються, що ми навіть не можемо собі уявити: в кожному готелі, в кожних кабельних мережах сьогодні сидять російські телеканали на всій території Євросоюзу. При чому якщо ви зробите моніторинг що вони там волають - це просто суцільний жах…. Я б повернув нас до виступу пана Лаврова, коли він сказав, що вони захищають зараз не росіян, а захищають російськомовних. І тому просування російською мовою в ефірі для них це є ключовою фундаментальною річчю, якою вони зараз займаються по всіх країнах без виключення. Це дуже небезпечна ситуація для всіх країн», - заявив Данілов.

Він також відзначив, що мовчазна позиція Європи, яка не реагує на пропагандистську експансію Росії, не є дивною, якщо згадати 1939 рік. Разом з тим, не слід забувати про наслідки такої політики.

«Я можу сказати, що, на мій погляд, саме Європа знаходиться в дуже складному і небезпечному стані стосовно того, чим далі буде займатись Путін. Для нього наша країна не є остаточною ціллю, для нього є повне переформатування всієї ситуації, яка є в Євросоюзі. Для нього є переформатування ситуації, щоб він був посаджений за стіл США-Росія, умовно кажучи додати Китай – от три країни, які будуть вирішувати що буде в світі. Це його завдання, яке він не знімає з порядку денного, тому йому треба хитати Європу», - вважає секретар РНБО.

Читайте також: Секретар РНБО не виключає «реагування» і на інші телеканали

Коментуючи звинувачення України в питаннях корупції, Данілов звернув увагу й на те, що ця проблема існує в багатьох країнах ЄС, «які живляться за рахунок грошей «Газпрому»».

«Ті члени, які входять до Євросоюзу, якщо подивитись де зараз знаходяться «газпромівські» кошти, в якій кількості це відбувається - це може бути питання», - заявив очільник Радбезу.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих проросійських телеканалів. Станом на ранок 3 лютого мовлення NewsOne, ZIK та «112» припинено.

Зеленський зазначив, що рішення про запровадження санкцій проти трьох телеканалів є складним, однак підкреслив, що боротьба за незалежність є боротьбою в інформаційній війні за правду та європейські цінності.

3 лютого Володимир Зеленський під час зустрічі з послами країн «Великої сімки» та ЄС поінформував їх про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 2 лютого щодо запровадження санкцій проти окремих засобів масової інформації.

Глава держави запевнив іноземних дипломатів, що в жодному разі не йдеться про наступ на свободу слова, це обґрунтоване рішення для захисту національної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-