Законопроєкт про референдум з'явиться у Раді протягом третьої сесії — Разумков

Законопроєкт про референдум з'явиться у Раді протягом третьої сесії — Разумков

Укрінформ
Фракція "Слуга народу" планує протягом третьої сесії внести до Верховної Ради законопроєкт про всеукраїнський референдум, що є першою ініціативою в рамках напрацювання пакету проєктів законів щодо народовладдя.

Про це сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков 4 лютого під час ток-шоу "Пульс" в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пакет законопроєктів про народовладдя стосується загальнонаціонального, місцевих референдумів, так званих реколів - це відкликання народного депутата, якщо він не виконує свої функції, це народне вето. Перший із них - це законопроєкт про референдум. Я думаю, що незабаром він з'явиться у Верховній Раді", - зазначив Разумков.

Читайте також: Рада планує друге читання законопроєкту про ринок землі у четвер

Водночас, на прохання ведучих окреслити хоча би приблизні часові межі, спікер відповів: "На цій сесії". Зауважимо, що третя сесія ВР, яка розпочалася 4 лютого, триватиме до 17 липня 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, партія "Слуга народу" готує п'ять законопроєктів, які передбачають запровадження в Україні народовладдя.

Читайте також: Стефанчук розповів, як готують до внесення у Раду законопроєкт про референдум

Це законопроєкти про всеукраїнський та місцевий референдуми, про запровадження законодавчих ініціатив народу, про народне вето. П'ятий законопроєкт передбачає можливість формування народом порядку денного для органів влади.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-