Зміни до Мінських угод будуть готові до наступної

Зміни до Мінських угод будуть готові до наступної "Нормандії" - представник України у ТКГ

Укрінформ
Україна підготує план змін до Мінських угод до наступної "нормандської зустрічі", запланованої на березень 2020 року.

Про це в ефірі на hromadske розповів представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Олексій Резніков. 

"Ми точно напишемо ці пропозиції (до наступної "нормандської зустрічі" — ред.), вони навіть були в ініціативах президента готові. Але за тих чотири місяці наші очікування, що навіть ті "домашні завдання", про які домовилися сторони, … можна зробити до березня", — розповів Резніков.

Читайте також: Мінські домовленості: чи можливі зміни?

Представник України на переговорах у Мінську переконаний, що чинні угоди потрібно переглянути для того, щоб "вони спрацювали".

Підготовлену редакцію угод потім хочуть обговорити з політичними радниками та міністрами закордонних справ чотирьох країн.

Читайте також: Офіс Президента оновив переклад комюніке "нормандського саміту"

Нагадаємо, Меркель виступила за адаптацію Мінських домовленостей до нинішніх реалій. За словами канцлерки, вжиті президентом України Володимиром Зеленським заходи дали можливість надати цьому документу "рух" і "еластичність".

Водночас президент РФ Володимир Путін під час пресконференції наполягав на неухильному виконанні Мінських угод у закріпленій в них послідовності.

Нагадаємо, 9 грудня у Парижі вперше за три роки відбулась зустріч у "нормандському форматі". Аби відновити перемовини щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, у французькій столиці зустрілись лідери України, Росії, Німеччини та Франції.

Читайте також: З Путіним було дуже складно домовлятися – Зеленський

Після низки двосторонніх розмов "нормандська четвірка" зібралася разом. Їхні перемовини перервали для особистої зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна — першої для обох лідерів: досі вони провели чотири телефонних розмови.

Фото: hromadske

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-