Україна засудила затримання громадян Грузії на окупаційній лінії з Південною Осетією

Україна засудила затримання громадян Грузії на окупаційній лінії з Південною Осетією

Укрінформ
МЗС рішуче засуджує дії російського окупаційного режиму Цхінвалі щодо незаконного затримання громадян Грузії на окупаційній лінії поблизу сіл Ахалубані та Арцеві 17-18 серпня 2019 року.

Про це йдеться у коментарі МЗС, поширеному пресслужбою міністерства.

“Відновлення процесу так званої «бордеризації» і затримання невинних громадян Грузії є безпрецедентно зухвалим порушенням та навмисним відвертим ігноруванням усіх принципів і норм міжнародного права з боку окупаційного режиму Цхінвалі, підконтрольного Російській Федерації. Розцінюємо такі дії російських окупаційних сил як намір з подальшої дестабілізації безпекової та гуманітарної ситуацій”, - заявили в МЗС України.

Водночас у МЗС закликали Російську Федерацію та підконтрольні їй окупаційні сили звільнити незаконно затриманих громадян Грузії, прибрати штучно зведені розділові бар'єри на окупаційній лінії та неухильно дотримуватись міжнародного права.

Читайте також: Грузинського журналіста, який обматюкав Путіна в прямому ефірі, звільнили з каналу

Як повідомлялося, раніше грузинська робоча група "Коаліції за суверенні вибори", до якої входять експерти, дипломати і журналісти, заявила, що за добу 17-18 серпня ФСБ Росії викрала вісьмох громадян Грузії, а також відновила повзучу анексію грузинських територій у селі Гугутіанткарі на "кордоні" Грузії з окупованими Росією територіями.

Російські військові 17 серпня незаконно затримали сімох громадян Грузії, жителів села Ахалубані, які прямували до церкви святого Георгія, що розташована на лінії окупації. 18 серпня поблизу окупованого села Арцеві незаконно був затриманий ще один громадянин Грузії. Пізніше представники окупаційного режиму передали грузинській стороні автомобілі викрадених громадян Грузії. За даними грузинської поліції, переговори про звільнення восьми викрадених осіб тривають.

Фото: Посольство України в Грузії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-