Підвищення санкцій проти Росії має бути нашим спільним завданням — Єльченко

Підвищення санкцій проти Росії має бути нашим спільним завданням — Єльченко

Укрінформ
Зміна слогану “нас там немає” на “там наші громадяни” нагадує події перед початком Другої світової війни та перед нападом на Грузію 2008-го року.

Саме тому необхідно припинити потурання агресору та висловлення занепокоєнь та закликів до обидвох сторін, а натомість ввести нові санкції проти Кремля, заявив Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час засідання Ради Безпеки ООН щодо України, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Російська Федерація не може більше приховувати присутність своєї регулярної армії та найманців на Донбасі та свою керівну роль в озброєному конфлікті. Саме тому вони вирішили перейти від своєї п’ятирічної мантри про “їх там немає” на реваншистське гасло “там наші громадяни”. Ми все це чули перед Другою світовою війною, чули це перед війною у Грузії. Ми знаємо, куди ведуть такі гасла”, - зазначив він.

Читайте також: Польща в ООН: "Паспортизація" Донбасу є наступним рівнем ескалації конфлікту

Єльченко зазначив, що змінити ситуацію може лише підвищення міжнародного тиску на Росію.

“Посилення міжнародного тиску на Кремль, включно з новими цільовими санкціями проти агресора, має бути нашим спільним завданням. Лише так можна повернути Росію назад на шлях впровадження своїх зобов’язань за Мінськими угодами”, - зазначив він.

Читайте також: Франція засудила рішення Кремля щодо “паспортизації” окупованого Донбасу

Єльченко звернув увагу присутніх на нелогічні дії Росії: у той момент, коли Путін підписував указ про російські паспорти, міністр закордонних справ Росії водночас заявляв про “сподівання, що Україна буде виконувати Мінські угоди”. 

“Ми бачимо звичну підривну дипломатію по-російськи, до якої ви вже звикли у цій Раді. Цинічна викривлена інтерпретація, маніпуляція, брехня та дезінформація”, - заявив він.

Читайте також: Країни ЄС виступили із заявою в ООН щодо російської "паспортизації" Донбасу

Український дипломат порівняв поведінку Росії з діями СРСР, коли міністр закордонних справ Молотов розповідав, що бомбардувальники скидають не бомби, а “їжу для тих. хто голодає”. 

“У викривленій реальності гібридної війни, Кремль продовжує жити згідно з цитатою Джорджа Орвелла: “Війна це мир. Свобода це рабство. Незнання це сила”, - зауважив Єльченко.

Він звернувся до присутніх, закликаючи не завершувати зустріч без рішень чи лише висловленням “серйозних занепокоєнь” чи “закликів до обидвох сторін до поваги Мінських угод”.

“Давайте будемо чесними — поки більшість цієї Ради не буде готова вдатися до реальних дій — навіть якщо їм перешкоджатиме Росія — агресивна поведінка нашого сусіда ніколи не буде зупинена. Історія не знає випадків, коли потурання агресорові зупиняло його”, - підсумував Єльченко.

Читайте також: Єльченко про “паспортизацію” Донбасу: Стурбованості та засуджень недостатньо

Постпред України при ООН висловив переконання, що своїм рішенням надавати російське громадянство на окупованих територіях України Кремль готується до нового витка агресії проти України, оскільки у попередніх конфліктах в історії такі дії призводили лише до великої війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-