Польща в ООН:

Польща в ООН: "Паспортизація" Донбасу є наступним рівнем ескалації конфлікту

Укрінформ
Указ президента Росії Володимира Путіна щодо видачі російських паспортів на Донбасі є давно відомим елементом російської стратегії повзучої анексії, який означає перехід на наступний рівень ескалації конфлікту проти України.

Про це заявив під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН з питань України в четвер заступник постійного представника при ООН Маріуш Левіцкі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Це дуже провокативний елемент у поточній агресивній кампанії проти українського суверенітету й територіальної цілісності, яка здійснюється Російською Федерацією", - заявив польський дипломат. 

Читайте також: Росія могла обрати курс миру, натомість роздмухує конфлікт — Штати в ООН

Він підкреслив, що Росія продовжує свою політику нехтування фундаментальними принципами, встановленими міжнародним правом стосовно України. 

"Ці дії Росії мають розглядатися як черговий рівень ескалації російсько-українського конфлікту", - наголосив представник Польщі.

У цьому зв'язку він нагадав, що РФ не вперше роздає свої паспорти в сусідніх країнах.

"Так звана "паспортизація" – добре відомий компонент російської стратегії повзучої анексії грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії", - нагадав дипломат.

Читайте також: Радбез ООН зібрався через путінський указ про паспорти на Донбасі

Представник Польщі також підкреслив, що російська "паспортизація" Донбасу є черговим кроком у серії ворожих дій РФ, які вона здійснила стосовно України останнім часом. Серед них він назвав, зокрема, незаконне проведення місцевих виборів на окупованих територіях у 2018 році, атаку проти українських кораблів біля Керченської протоки.

Дипломат підкреслив, що дії Росії на Донбасі продовжують становити прямий виклик міжнародній безпеці й глобальному мирному порядку.

Представник Польщі закликав міжнародне співтовариство "відповідним чином реагувати на неприйнятну й незаконну поведінку Російської Федерації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-