Росія могла обрати курс миру, натомість роздмухує конфлікт — Штати в ООН

Росія могла обрати курс миру, натомість роздмухує конфлікт — Штати в ООН

Укрінформ
Якби Росія справді турбувалася про російськомовне населення в Україні, вона б використала момент після президентських виборів, аби започаткувати новий курс у російсько-українських стосунках.

Натомість, вона роздмухує конфлікт та посилює напад на Україну, заявив заступник Постійного представника США при ООН Джонатан Коен під час засідання Ради Безпеки ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якби Росія справді була зацікавлена у добробуті російськомовного населення в Україні, вона б використала цей момент, аби започаткувати новий курс у російсько-українських відносинах і шукали би способів співпраці з президентом Порошенком та його наступником задля досягнення миру. Натомість, Росія лише ще більше роздмухує конфлікт, який вже забрав понад 13 тисяч життів”, - заявив він.

Читайте також: Франція засудила рішення Кремля щодо “паспортизації” окупованого Донбасу

Коен наголосив, що США засуджують рішення Росії про полегшення процедури надання російського громадянства українцям, які живуть на контрольованому Росією Донбасі. 

“Цим провокативним кроком Росія очевидно посилює свій напад на суверенітет та територіальну цілісність України... Донбас це Україна. Люди там — українці, незалежно від мови спілкування, якій надають перевагу. Масове надання свого громадянства громадянам іншої країни підриває принцип суверенітету”, - зазначив він. 

Читайте також: Країни ЄС виступили із заявою в ООН щодо російської "паспортизації" Донбасу

Представник США вчергове повторив, що Донбас — це невід’ємна частина України, і вона має відновити контроль над цією територією. 

“Президент Порошенко, як і новообраний президент Зеленський вже підтверджували, що Мінські домовленості є найкращим засобом для завершення конфлікту у східній Україні. Недопустимо, що Росія йде на підрив Мінського процесу лише за чотири дні після президентських виборів в Україні”, - зауважив Коен. 

Читайте також: Єльченко про “паспортизацію” Донбасу: Стурбованості та засуджень недостатньо

Американський дипломат також додав, що вітає висловлене обраним президентом Зеленським прагнення впроваджувати Мінські угоди та значно підвищити зусилля на підтримку громадян України, які живуть на контрольованих Росією територіях. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-