Президент призначив Романа Трубу директором Держбюро розслідувань

Президент призначив Романа Трубу директором Держбюро розслідувань

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко призначив Романа Трубу на посаду директора Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, глава держави зустрівся з новопризначеним директором ДБР, привітав його та наголосив, що це "надзвичайно відповідальна посада".

"Я абсолютно переконаний, що ви маєте забезпечити повну незалежність Державного бюро розслідувань", - звернувся глава держави до Романа Труби і додав, що всі умови для цього створені.

Порошенко зазначив, що крім призначення керівника ДБР, конкур конкурсний набір слідчих також забезпечить високий професіоналізм, транспарентність і незалежність цього органу та кожного із слідчих.

"Щиро бажаю, щоб ця реформа, яку я ініціював, дійсно мала ключовий показник - довіру людей. Щоб ті, хто скоїли злочини, були покарані. Щоб жодних політичних, економічних або інших причин порушувати або закривати справу в нас не було. І що ці справи, потрапивши до нової судової системи, приведуть злочинців до в'язниці, а чесна людина зможе точно розраховувати на те, що її права будуть захищені", - відзначив Порошенко.

У свою чергу директор ДБР Роман Труба заявив, що відновити довіру українців до правоохоронної системи - це великий виклик.

"Головне, щоб в Україні повірили в реалізацію принципу справедливості та невідворотності покарання. І цього всього можна буде досягнути лише професійною наполегливою роботою, новими методами, а також політичною незаангажованістю", - зазначив він.

Як повідомлялося, директор ДБР призначається на посаду Президентом за поданням Прем'єр-міністра відповідно до подання конкурсної комісії.

16 листопада комісія вирішила, що внесе Прем'єр-міністрові подання щодо призначення Романа Труби на посаду директора .

Читайте також: Луценко прокоментував обрання керівництва ДБР

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який буде розслідувати злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового  слідства від прокуратури.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-