Луценко прокоментував обрання керівництва ДБР

Луценко прокоментував обрання керівництва ДБР

Укрінформ
Генпрокурор України Юрій Луценко переконаний, що обрання керівництва Державного бюро розслідувань є величезним кроком до цивілізованої правоохоронної системи.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook

"Заступаючи на посаду генпрокурора, я говорив про необхідність розділення функцій прокуратури і слідства у різних інституціях. Бо можливість дати керівну вказівку і слідчому, і прокурору не раз приводило до політичних репресій та рекету бізнесу. Тому обрання керівника і заступників ДБР - величезний крок до цивілізованої правоохоронної системи", - заявив Луценко.

Тепер, за його словами, за урядовцями і депутатами залишився ще один дуже важливий борг - створити єдину державну службу фінансового контролю, куди мають відійти всі функції податкових перевірок, виявлення фіктивного підприємництва і розкрадання бюджетних коштів, які зараз дублюються в ГПУ, МВС, СБУ і ДФС.

Як повідомляв Укрінформ, конкурсна комісія у четвер, 16 листопада, обрала на посаду директора ДБР кандидатуру Романа Труби. Комісія також рекомендуватиме призначити першим заступником директора ДБР Ольгу Варченко, а заступником - Олександра Буряка.

Читайте також: Комісія обрала директора Держбюро розслідувань

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який буде розслідувати злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями - за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.

Директор ДБР призначається на посаду Президентом за поданням Прем'єр-міністра відповідно до подання конкурсної комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-