Закон про освіту: Румунія готова допомогти Україні

Закон про освіту: Румунія готова допомогти Україні

Укрінформ
Румунія виявила готовність поділитися з Україною накопиченим досвідом у сфері навчання мовами національних меншин з паралельним вивченням державної мови.

Про це заявив міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану на спільній з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним прес-конференції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Румунія готова поділитися з Україною накопиченим досвідом у сфері навчання мовами національних меншин з паралельним вивченням державної мови. Це було б прикладом пошуку оптимальних рішень для досягнення поставлених цілей – знання державної мови і навчання представників національних меншин рідною мовою», - зазначив Мелешкану.

Читайте також: Естонія відкидає вимоги Угорщини переглянути асоціацію з Україною

Глава зовнішньополітичного відомства Румунії підтвердив принципову позицію щодо підтримки європейського вектора розвитку України та її зближення з Європейським союзом.

Мелешкану також висловився за поглиблення соціально-економічної та культурної взаємодії між Україною і Румунією.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, у свою чергу, подякував керівництву Румунії за постійну підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України, нагадавши, що Румунія – перша серед держав ЄС ратифікувала Угоду про асоціацію «Україна-ЄС».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-