Клімкін у Таллінні обговорить підготовку до саміту “Східного партнерства”

Клімкін у Таллінні обговорить підготовку до саміту “Східного партнерства”

Укрінформ
Підготовка до саміту “Східного партнерства” в Брюсселі є однією з найважливіших тем зустрічей міністрів закордонних справ країн Європи в Таллінні.

Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін в інтерв'ю Укрінформу.

"Підготовка до наступного саміту Східного партнерства (пройде 24 листопада в Брюсселі – ред.) - найважливіша тема зустрічей в Таллінні”, - сказав Клімкін.

Він зазначив, що зараз у рамках “Східного партнерства” є три країни, які мають угоди про асоціацію, про безвізовий режим з Європейським Союзом. “Імплементація угод про асоціацію не є суто технічним, технологічним процесом. Це важливий загальнополітичний процес, який приведе нас до повної інтеграції в Європейський Союз, в європейський простір”, - підкреслив Клімкін.

Читайте також: Клімкін вважає кремлівські ініціативи щодо Донбасу "політичною шизофренією"

На його думку, зараз особливо важливо зрозуміти, які додаткові інструменти потрібні в найближчі три роки для крокування до ЄС країн, які мають з ним угоди про асоціацію. «І, звичайно, треба визначити, які додаткові ресурси нам потрібні в рамках нової фінансової перспективи ЄС, яка починається з 2020 року», - додав глава МЗС України.

Як повідомлялося, Клімкін 7-8 вересня перебуває з робочим візитом в Естонській Республіці - країні, яка до кінця 2017 року головує у Раді ЄС.

8 вересня на запрошення глави зовнішньополітичного відомства Естонської Республіки Свена Міксера він візьме участь у робочому обіді міністрів закордонних справ держав-членів ЄС та держав-учасниць програми "Східне партнерство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-