Клімкін обговорював із Габріелєм допомогу у відбудові Донбасу

Клімкін обговорював із Габріелєм допомогу у відбудові Донбасу

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін останнім часом мав кілька розмов з главою МЗС Німеччини Зігмаром Габріелєм щодо відбудови Донбасу після звільнення його від окупантів.

Про це він сказав в інтерв'ю Укрінформу.

"Пан Габріель нещодавно згадував про те, що Європейський Союз має бути готовий допомагати у відродженні Донбасу. Це можливо, і я про це з ним кілька разів розмовляв. І в цьому контексті ми прекрасно розуміємо – для того, щоб почати відбудову Донбасу і повертати нормальне життя людям (а зараз вони дійсно цього прагнуть), потрібно, щоб Росія, врешті-решт, забралася з України. Після чого відновлюється наш суверенітет і територіальна цілісність", - сказав Клімкін.

Він уточнив, що "спочатку це має відбутися на Донбасі, потім, звичайно, стосовно Криму – і тоді ми можемо працювати далі".

Читайте також: Клімкін вважає кремлівські ініціативи щодо Донбасу "політичною шизофренією"

Як повідомлялося, Клімкін 7-8 вересня перебуває з робочим візитом в Естонській Республіці - країні, яка до кінця 2017 року головує у Раді ЄС.

8 вересня на запрошення глави зовнішньополітичного відомства Естонської Республіки Свена Міксера Клімкін візьме участь у робочому обіді міністрів закордонних справ держав-членів ЄС та держав-учасниць програми "Східне партнерство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-