У Лондоні не вірять російським мантрам про відсутність військ на Донбасі - Посол

У Лондоні не вірять російським мантрам про відсутність військ на Донбасі - Посол

Укрінформ
Запевнення Кремля, що російських військ на Донбасі немає, не проходить у Великобританії.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу розповіла Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко.

«В умовах, коли політичний діалог по лінії Лондон-Москва вкрай обмежений, проросійське лоббі робить ставку на розбудову культурного співробітництва та економічні зв’язки. Організовуються різноманітні виставки, концерти російських зірок, культурні студії і навіть російські бали? У такий спосіб просувається теза про те, що «проблема України» не має бути перешкодою для взаємовигідного співробітництва між Британією та РФ. Але російські мантри на кшталт «российских войск на Донбассе нет» тут не діють», - сказала Галібаренко.

Дипломат наголосила, що Британія сповідує глобальний підхід до міжнародної безпеки, а тому чудово розуміє загрози, які становлять для Європи і світу агресивні дії північного сусіда.

«Саме така логіка стоїть за рішенням Уряду Британії про підтримку санкцій та необхідність тиску на РФ з метою примусу до миру», - вказала очільниця диппредставництва України у Великій Британії.

Вона також додала, що Лондон не відмовляється від будь-яких контактів з РФ, зокрема у вирішенні таких міжнародних проблем, як ситуація в Сирії та на Близькому Сході.

«Але британські посадовці виходять з того, що такий діалог виключає поступки з таких питань, як анексія Криму та війна на сході України», - наголосила Галібаренко.

Читайте також: Реінтеграція Донбасу: документ, який показали ЗМІ, розробив Радбез - джерело

Як відомо, нещодавно міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив, що провокаційна поведінка РФ, в тому числі її збройна агресія в Східній Європі, а також кібероперації проти демократичних процесів на Заході є однією з головних сучасних небезпек поряд з ядерною загрозою КНДР та ісламістським екстремізмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-