Реінтеграція Донбасу: документ, який показали ЗМІ, розробив Радбез - джерело

Реінтеграція Донбасу: документ, який показали ЗМІ, розробив Радбез - джерело

Ексклюзив
Укрінформ
Опублікований напередодні у ЗМІ законопроект щодо відновлення державного суверенітету над тимчасово окупованим Донбасом був розроблений апаратом РНБО разом зі спеціальною робочою групою.

Про це повідомив Укрінформу поінформований співрозмовник Адміністрації Президента.

За його словами, опублікований проект закону є саме тим текстом, який був розроблений апаратом Ради національної безпеки і оборони разом зі спеціальною робочою групую та, як планувалося, мав бути розглянутий на засіданні РНБО 10 липня.

Співрозмовник додав, що наразі проводяться консультації щодо законопроекту разом зі стратегічними партнерами України. Планується, що після відповідних консультацій на початку осені він буде внесений до Верховної Ради.

Читайте також: Порошенко сподівається на посилення ролі ЄС в деокупації Криму та Донбасу

Як зазначається у проекті закону, який був опублікований телеканалом "Громадське", метою державної політики з відновлення суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях є "звільнення цих територій та відновлення конституційного ладу на них; захист прав, свобод і законних інтересів громадян України, які постраждали внаслідок російської агресії; зміцнення незалежності, державності, забезпечення єдності та територіальної цілісності Української держави".

У законопроекті також зазначається, що Російська Федерація здійснює збройну агресію проти України та тимчасову окупацію частин її території за допомогою ЗС РФ. У Донецькій та Луганських областях тимчасово окупованою територією визнається "сухопутна територія, у межах якої формування ЗС РФ, незаконні збройні формування, що створені за сприяння РФ, підпорядковані, керовані, контрольовані та фінансовані нею, та окупаційна адміністрація РФ встановили і здійснюють владу".

Як повідомлялося, Рада національної безпеки та оборони на чолі з секретарем Олександром Турчиновим підготувала проект закону про деокупацію Донбасу. Документ планувалося розглянути та затвердити на засіданні РНБО в понеділок, 10 липня, однак розгляд відклали. Турчинов пояснив це "необхідністю додаткових консультацій з нашими стратегічними партнерами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-