У Берліні назвали умови для «нормандської» зустрічі

У Берліні назвали умови для «нормандської» зустрічі

Укрінформ
Канцлер ФРН готова зустрітися в Берліні з президентами Франції, України і Росії у будь-який час.

Про це заявив на брифінгу в Берліні в п'ятницю офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, як повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Канцлер, зрозуміло, готова (прийняти лідерів трьох країн. - Ред.), але сенс в цьому є тільки тоді, коли є шанс на результат», - сказав Зайберт. 

Представник Ангели Меркель вкотре не зміг назвати дату зустрічі лідерів нормандського формату, яка раніше анонсувалася російською стороною на 19 жовтня. Водночас Зайберт підтвердив, що така зустріч планується в Берліні.

Він також підкреслив: щоб просунутися в питанні України, потрібно "постаратися реалізувати Мінські домовленості". За словами Зайберта, Берлін хотів би працювати і далі в нормандському форматі, який зробив кроки з врегулювання, хоч і меншою мірою, ніж хотілося б. «Коли умови для кроків будуть створені, тоді буде тут, в Берліні, пряма зустріч лідерів», - підкреслив представник німецького уряду. 

Чиновник нагадав, що канцлер провела цього тижня телефонні переговори з президентами України, Франції і РФ. У центрі уваги був стан виконання Мінських домовленостей - від припинення обстрілу аж до можливості проведення місцевих виборів. З цих переговорів витікає, що для того, щоб саміт відбувся, потрібні подальші переговори на рівні радників. 

У зв'язку з цим представник німецького зовнішньополітичного відомства Мартін Шефер додав, що радники глави німецького уряду Крістоф Хойсген і радник глави МЗС ФРН, політичний директор Андреас Міхаеліс сьогодні зустрічаються в Мінську з учасниками Тристронньої групи. Участь цих парламентерів, за його словами, показує, наскільки важливо для Берліна «боротися за кроки з просування домовленостей». Водночас дипломат не зміг сказати, коли відбудеться зустріч «нормандських» міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-