Українському політв'язню Костенку в Росії створили інформаційну ізоляцію

Українському політв'язню Костенку в Росії створили інформаційну ізоляцію

Укрінформ
У колонії в Кірово-Чепецьку, а також у ГНК Кіровської області заважають поширенню інформації, що стосується українського політичного ув'язненого Олександра Костенка.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Сотников розповів кореспондентові Укрінформу.

«Раніше я повідомляв про наявний діагноз, який вимагає термінової операції на руці, постраждалому від тортур Олександра Костенка. Хочу внести уточнення, як у Кіровській області заважають поширенню цих та інших відомостей», - сказав Сотников.

За його інформацією, після отримання діагнозу обстеження його підзахисному Костенко було запропоновано написати відмову в наданні інформації. У разі відмови погрожували перевести на суворий режим. «Сашко виконав свою частину – написав відмову. А керівництво колонії свою - відстали від нього. Однак я, як адвокат, це так не залишу», - додав Сотников.

Також є великі складнощі у співпраці з Громадською наглядовою комісією (ГНК) Кіровської області. В ГНК зобов'язані розглядати звернення будь-якого громадянина, не тільки адвоката, на умови утримання, у тому числі медичне обслуговування, в місцях позбавлення волі. Але вони відмовилися давати відповідь адвокату, аргументуючи, що ГНК - не юридичні особи, а функціонують на підставі спеціального закону.

Як повідомляв раніше Укрінформ, український політв'язень Олександр Костенко, якого незаконно утримують в російській колонії, потребує термінової операції руки, травмованої під час тортур в окупованому Криму. Це з'ясувалося після проведення медобстеження, у тому числі рентгенівського знімка. 5 лютого 2015 року в Криму "в ході затримання та подальших тортур Олександру Костенку зламали руку співробітники Кримського УФСБ, в числі яких він упізнав Тишеніна і Шамбазова". В порушенні кримінальної справи на співробітників було відмовлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-