До «нормандської четвірки» приєднались Клімкін і Муженко

До «нормандської четвірки» приєднались Клімкін і Муженко

Укрінформ
Переговори у "Нормандському форматі" у Парижі перейшли в розширений формат: з українського боку до Президента України приєдналися міністр закордонних справ України Павло Клімкін та начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

Про це повідомлялось в ефірі одного з українських телеканалів.

"Переговори лідерів держав "Нормандської четвірки" у Парижі тривають. Консультації перейшли до обговорення у розширеному складі делегацій. Зокрема, з українського боку долучився міністр закордонних справ України Павло Клімкін та начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко", - поінформував ведучий.

Повідомляється, що до цього четверо лідерів країн близько півгодини говорили віч-на-віч. Також П.Порошенко провів двосторонню зустріч з президентом Франції Франсуа Олландом, а президент РФ провів двосторонні зустрічі з лідерами Франції та Німеччини.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 2 жовтня, до Парижа прилетіли лідери країн "Нормандської четвірки". Востаннє чотири лідери зустрічалися у Франції торік у червні під час відзначення 70-ї річниці висадки у Нормандії союзницьких військ у роки Другої Світової війни. Власне саме тоді і був започаткований так званий "Нормандський формат" з метою мирного врегулювання війни, розв'язаної Росією проти України. Це вже четвертий саміт лідерів у "Нормандському форматі". Перший проходив у Франції торік влітку під час відзначення 70-ї річниці висадки союзницьких військ в Нормандії. Наступні зустрічі вищого рівня проходили у Мілані та Мінську.

Чотири лідери під час нинішніх переговорів у Парижі спробують усунути розбіжності на шляху реалізації Мінських домовленостей. Зокрема, йтиметься про відведення важкого озброєння від лінії розмежування відповідно до домовленостей у рамках Тристоронньої контактної групи, умови щодо повного виведення військ та озброєнь і виконання решти положень так званого Мінського протоколу. Лідери країн також особливу увагу приділять умовам проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей під міжнародним контролем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-