Петренко упевнений, що українці переживуть без «ВКонтакте»

Петренко упевнений, що українці переживуть без «ВКонтакте»

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко наголошує, що Україна має право запроваджувати будь-які обмеження щодо Російської Федерації, якщо це стосується національної безпеки держави.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів стосовно скарг Російської Федерації у Світову організацію торгівлі щодо обмежень, запроваджених Україною, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша позиція дуже чітка - ми маємо право робити будь-які обмеження, якщо ці обмеження стосуються національної безпеки», - підкреслив Петренко.

За його словами, «якщо Росія істерить, що їхні економічні права порушені через те, що ми ввели санкції чергові та заблокували частину мереж, які контролюються ФСБ, у тому числі «ВКонтакте» й «Одноклассники», тому зрозуміло, чому Росія так збудилася на дії української влади».

Міністр зауважив, що Україна продовжуватиме такі дії, і висловив переконання, що українські громадяни переживуть без «Одноклассников» та «ВКонтакте». А скарги Росії у СОТ знайдуть належну юридичну оцінку з боку України як члена організації.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 15 травня підписав указ про запровадження нових санкцій щодо фізичних і юридичних осіб із Росії у зв’язку з агресією РФ проти України. Санкції передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж «ВКонтакте» і «Одноклассники».

Загалом у санкційний список потрапили 468 компаній і 1228 фізичних осіб. Заборона для них діятиме від року до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-