В ГПУ заявили про 270 покараних за злочини проти Майдану

В ГПУ заявили про 270 покараних за злочини проти Майдану

Укрінформ
За результатами розслідування подій на Майдані під час Революції Гідності до кримінальної відповідальності притягнуто більше 270 підозрюваних.

Про це у вівторок на брифінгу заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом наша робота призвела до того, що на даний час притягнуто до кримінальної відповідальності більше 270 підозрюваних», - сказав він.

За словами Горбатюка, Генпрокуратура розслідує події на Майдані вже протягом майже двох років. Він зазначив, що наразі розслідується близько двох тисяч злочинів, скоєних у той час, у кримінальному провадженні фігурує понад 2200 постраждалих осіб. ГПУ вже провела понад вісім тисяч слідчих і процесуальних дій, допитано понад п'ять тисяч свідків та потерпілих, провела понад 900 оглядів місця події, речей і відеозаписів, вилучила та оглядає більше 1500 трафіків телефонних з'єднань.

Горбатюк підкреслив, що в межах розслідування злочинів під час Революції Гідності Генпрокуратура України веде розслідування за фактами розгону студентського Майдану 30 листопада, події на Банковій 1 грудня, спроби силового розгону Майдану в ніч з 10 на 11 грудня, вчинення злочинів щодо незаконного притягнення до кримінальної відповідальності та арештів майданівців, переслідування учасників руху Автомайдан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-