Прокуратура вимагатиме тримання Лукаш під вартою

Прокуратура вимагатиме тримання Лукаш під вартою

Укрінформ
Державне обвинувачення вимагатиме як обрання запобіжного заходу екс-міністру юстиції часів Януковича Олені Лукаш тримання під вартою.

Про це заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прокуратура буде наполягати виключно на триманні під вартою, але яке рішення прийме суд - це питання до суду. Наша позиція - тримання під вартою", - сказав Куценко.

Нагадаємо, 28 травня 2015 року Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому міністру юстиції Олені Лукаш. Вона підозрюється в заволодінні державними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, а також службовій підробці, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

ГПУ з травня 2014 р. проводить розслідування, згідно з яким Лукаш, будучи міністром юстиції, за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ "Європейська правова група" і фізичними особами-підприємцями протягом серпня 2013 р. - січня 2014 р. заволоділа держкоштами в сумі 2,523 млн грн.

Сьогодні Генпрокуратура повідомила, що  розслідуватиме і "майданівські" епізоди діяльності Лукаш.

7 серпня 2015 року Печерський районний суд Києва наклав арешт на три квартири Лукаш. А 10 вересня СБУ оголосила її в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-