ТКГ висловила співчуття у зв’язку зі смертю Євгена Марчука

ТКГ висловила співчуття у зв’язку зі смертю Євгена Марчука

Укрінформ
Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі висловила співчуття у зв’язку зі смертю колишнього Прем’єр-міністра, експредставника України в ТКГ Євгена Марчука.

Як передає Укрінформ, про це ТКГ повідомляє у Телеграмі.

"Українська делегація в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях з великим сумом сприйняла звістку про смерть українського державного діяча, представника України в ТКГ (листопад 2018 – травень 2019), колишнього Прем’єр-міністра України Євгена Кириловича Марчука", - ідеться у повідомленні.

ТКГ висловила співчуття родичам і близьким Марчука.

"Вічна пам’ять про його вагомі здобутки на благо Української держави та щирі співчуття рідним і близьким покійного", - наголосили у ТКГ.

Читайте також: «Творив новітню історію України»: соцмережі прощаються з Євгеном Марчуком

Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков висловив співчуття у зв’язку зі смертю українського державного діяча Євгена Марчука.

“Щирі співчуття дружині Ларисі Олексіївні, всім рідним та близьким. Євген Кирилович назавжди в історії України, в наших з вами серцях та пам‘яті”, - написав Резніков у Фейсбуці.

Він зазначив, що Марчук був людиною світлою і щирою, мудрою та інтелігентною. “Справжній державник. Уособлення цілої епохи, уособлення незалежної України. До останнього стояв на захисті нашої незалежності, суверенітету та територіальної цілісності”, - підкреслив урядовець.

Як повідомлялося, Євген Марчук народився 28 січня 1941 року в селі Долинівка Гайворонського району Кіровоградської області.

Читайте також: Президент висловив співчуття у зв’язку зі смертю Євгена Марчука

Він був першим головою Служби безпеки України в 1991-1994 рр. Керував урядом України з березня 1995-го по травень 1996 року. В листопаді 1999 року був призначений секретарем Ради національної безпеки і оборони України. З червня 2003-го по вересень 2004 року був міністром оборони. Мав звання генерала армії України.

Про смерть Марчука повідомила його дружина Лариса Івшина.

В СБУ зауважили, що коронавірусна хвороба загострила захворювання, на які страждав Марчук, і спровокувала гостру серцево-легеневу недостатність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-