Німеччина розширює партнерство з ЮНІСЕФ задля майбутнього дітей і молоді в Україні

Німеччина розширює партнерство з ЮНІСЕФ задля майбутнього дітей і молоді в Україні

Укрінформ

У 2022 році партнерство ЮНІСЕФ із Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, вийшло на новий етап. Головна мета такого об’єднання зусиль — підтримка інтегрованих соціальних послуг та послуг у сфері водопостачання та санітарії для майже мільйона дітей, молоді та батьків, що постраждали від війни в Україні.

Від початку повномасштабної війни у 2022 році Німеччина спрямовує 130 мільйонів євро на заходи з відновлення, орієнтовані на дітей та молодь, що будуть впроваджуватись до 2026 року. Ця допомога розширить успішне партнерство з ЮНІСЕФ, яке вже направлене на підтримку 6.7 мільйонів внутрішньо-переміщених осіб і спроможність громад надавати покращені соціальні послуги, послуги у сферах охорони здоров'я, освіти, захисту, водопостачання, санітарії та гігієни (WASH).

Це партнерство направлене на вирішення нагальних та середньострокових задач, в той же час будує необхідну основу для сталого розвитку в майбутньому. Результати спільної роботи будуть внеском у безперебійне забезпечення послуг водопостачання та санітарії для 982,500 людей, 510,000 жінок та дітей отримають доступ до покращених послуг з охорони здоров’я, 310,000 дітей та молоді доступ до покращених можливостей для навчання, і майже 160,000 дітей і молоді отримають можливість скористатися допомогою в сфері ментального здоров’я.

«ЮНІСЕФ докладає максимум зусиль для впровадження комплексного підходу до зміцнення громад та створення умов, за яких сім'ї та діти мають змогу реалізуватися у сприятливому середовищі, — підкреслив Мунір Мамедзаде, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні. — Зараз влучний момент для нашої співпраці з Німеччиною щодо інвестування в розвиток громад, дружніх до дітей і молоді».

Передбачається, що мультисекторальна програма стане частиною місцевих планів відновлення. Її головна мета — розбудова стійких громад та посилення місцевого потенціалу задля створення дружнього до дітей і молоді середовища.

Під час презентації робочого плану для Житомирської області, який охопив шість громад, пан Тім Пранге, Заступник Посла Німеччини, підтвердив, що Німеччина готова й надалі віддано підтримувати відновлення громад і регіонів в Україні. Він наголосив на важливості того, щоб саме громади були рушійною силою в цьому процесі: «Відновлення України вимагає не тільки інвестицій в інфраструктуру, інвестиції у людський капітал є рівноцінно важливими, а сімʼї та громади відіграють ключову роль для майбутнього України».

В той час як війна триває вже майже два роки, Уряд країни посилює заходи з відновлення, забезпечуючи кращу стійкість інституцій, інфраструктури, політик і систем, і більшу відповідність послуг потребам громад і людей. Для досягнення цієї мети ЮНІСЕФ забезпечує співпрацю з урядом та органами виконавчої влади на національному, регіональному та місцевому рівнях. 

З 2014 року і до початку повномасштабної війни в Україні ЮНІСЕФ та Уряд Німеччини через KfW спільно працювали над розвитком інтегрованих соціальних послуг у Донбаському регіоні. З лютого 2022 року це партнерство поширилося на інші регіони України. Протягом 2020–2022 років понад 700 000 людей отримали доступ до покращених послуг WASH, понад 160 000 дітей і молодих людей здобули навички та можливості бути активними у своїх громадах, 140 000 дітей отримали підтримку та були залучені до навчальної діяльності, а 310 000 членів громад відтепер мають доступ до важливої інформації та перенаправлення до наявних послуг на рівні громади

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-