У Британії сьогодні коронують Чарльза III

У Британії сьогодні коронують Чарльза III

Укрінформ
Чарльз III у суботу, 6 травня, буде коронований на престол під час традиційної церемонії, яка включає показові виступи і військові процесії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

З самого ранку у короля Чарльза та всіх осіб, дотичних до церемонії, починається щільний графік. О 6.30 за Гринвічем (9.30 за київським часом) двері лондонського Вестмінстерського абатства відчиняються для парафіян. Пізніше, у центрі Лондона, очікується шикування військових уздовж церемоніального маршруту.

З 8.30 за Гринвічем (11.30 за київським часом) у абатстві очікуватимуть на прибуття іноземних урядів, після чого розпочнеться королівська процесія.

На шляху до Вестмінстерського абатства Чарльза і його дружину Каміллу супроводжуватимуть кавалерійські підрозділи і музиканти. Вони пройдуть The Mall - великим проспектом за межами палацу.

Читайте також: Чарльз ІІІ. Що відомо про нового короля Великобританії

До 10.00 за Гринвічем (13.00 за київським часом) очікується прибуття всіх гостей. Під звуки дзвонів члени королівської процесії попрямують до місця коронації, де розпочнеться двогодинна церемонія.

Чарльза коронує архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі. На честь коронації в Лондонському Тауері і по всій столиці, по всій країні, в Гібралтарі, на Бермудських островах і на кораблях у відкритому морі пролунають фанфари і гарматні салюти.

О 12:00 за Гринвічем (15.00 за київським часом) королівське подружжя вирушить на кареті з Вестмінстерського абатства до Букінгемського палацу. Зазначається, що принц Вільям, син і спадкоємець Чарльза, разом з дружиною Кейт і трьома дітьми їхатимуть у першій кареті за королем. Інші члени королівської сім'ї їхатимуть позаду.

Читайте також: Чарльз ІІІ під час коронації одягне мантію із золотими рукавами, створену для Георга V

За графіком коронаційна процесія має прибути до Букінгемського палацу. Чарльз і Камілла вийдуть у сад, де пролунає королівський салют від представників збройних сил.

Після цього очікується традиційний вихід членів королівської сім'ї на балкон Букінгемського палацу.

О 13:30 за Гринвічем (16.30 за київським часом) офіційні урочистості завершать показовим прольотом сучасних військових літаків. Пізніше члени королівської сім'ї зберуться на неформальний сімейний обід.

Читайте також: Одеситка перемогла у конкурсі на неофіційний логотип для коронації Чарльза III

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня у Вестмінстерському абатстві відбудеться коронація Чарльза III. До Лондона запрошені високі делегації, серед них буде українська, тоді як російську не запросили.

Фото: Facebook/The Royal Family, jetsetter.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-