Баканов висловив співчуття з приводу смерті першого очільника СБУ Марчука

Баканов висловив співчуття з приводу смерті першого очільника СБУ Марчука

Укрінформ
Голова СБУ Іван Баканов, керівництво та весь колектив Служби висловили глибокі співчуття рідним і близьким першого Голови Служби безпеки України Євгена Марчука.

Про це йдеться на сайті СБУ, передає Укрінформ

"Роль Євгена Марчука у державотворенні України важко переоцінити. З ним пов’язане та асоціюється становлення СБУ як органу, який захищає національну безпеку України. Він очолював уряд, був генералом армії та представляв Україну у тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях. Вічна пам’ять..." - йдеться у співчутті.

В СБУ повідомили, що коронавірусна хвороба загострила захворювання, на які він страждав, та спровокувала гостру серцево-легеневу недостатність.

Як повідомлялося, Євген Марчук народився 28 січня 1941 року в селі Долинівка Гайворонського району Кіровоградської області.

Читайте також: Баканов назвав напрями співпраці Служби безпеки з США

Він був першим головою Служби безпеки України в 1991-1994 рр. Марчук керував урядом України з березня 1995-го по травень 1996 року. З листопада 1999 року був призначений секретарем Ради національної безпеки і оборони України. З червня 2003-го по вересень 2004 року був міністром оборони.

Мав звання генерала армії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-