Агресія росії стала глобальною війною проти добробуту - очільниця МВФ

Агресія росії стала глобальною війною проти добробуту - очільниця МВФ

Укрінформ
Агресія росії проти України виходить далеко за рамки регіонального конфлікту, оскільки має глобальні наслідки для світового добробуту та розвитку й може розширитися на інші регіони.

Про це під час дискусії на Всесвітньому економічному форумі у Давосі говорили провідні економісти світу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Війна в Україні не є регіональним конфліктом... Це глобальний конфлікт. Він прямо впливає на ціни товарів та енергії. Це глобальний конфлікт, тому що ставкою у ньому є ключові спільні цінності. Принципи національного суверенітету не повинні ніколи бути підірвані або ослаблені будь-яким конфліктом», - зазначив міністр економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції Бруно ле Мер.

Він зауважив, що не може почуватися у мирі, коли люди у Європі гинуть, перебувають під загрозою бомбових атак. Саме тому, на переконання французького урядовця, цю війну треба завершити якомога швидше. Це слід зробити ще й тому, що в певний момент президент рф путін може відчувати спокусу поширити цю війну на інші регіони.

Читайте також: Зеленська: Війна може призвести до розширення криз, якщо агресор не програє

Директор Європейського центробанку Крістін Лагард наголосила на необхідності збереження міжнародної та трансатлантичної єдності у протистоянні спільній загрозі.

«Надзвичайним надбанням минулих років була солідарність між Сполученими Штатами, Європою та ще кількома країнами, включаючи Японію. Якщо така солідарність буде зруйнована... ми всі потрапимо в халепу. Тому ми повинні забезпечити, щоб цей фронт солідарності встояв. Ми, європейці, вже могли це продемонструвати, коли відбувся Brexit - тоді ми були разом і продовжили спільну справу. Переконана, що ми маємо це зберегти», - сказала Лагард.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва, яка також взяла участь у дискусії, зауважила, що страхіття війни в Україні стало ключовим чинником сучасного стану світової економіки.

Читайте також: Глобальна економіка цьогоріч подолає найнижчий поріг і почне зростати – глава МВФ

«Це є глобальна війна, тому що вона просто стерла всі мирні здобутки, якими ми користувалися минулі 30 років. Вони просто зникли. Який результат? Зростання боргів. Гроші, які могли б бути спрямовані на розвиток, тепер інвестуються у військо - і це правильно. Це правильне рішення, адже ми всі потребуємо захисту від агресії. Результат: більше бідних людей, більше голоду. Тож так, це глобальна війна, це війна проти добробуту в усьому світі», - наголосила очільниця МВФ.

Як повідомлялося, у швейцарському Давосі відбувся Всесвітній економічний форум, однією з головних тем якого став вплив російської агресії проти України на темпи розвитку світової економіки та на глобальну безпеку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-