До Сомалі прибула друга партія українського зерна за програмою Grain from Ukraine

До Сомалі прибула друга партія українського зерна за програмою Grain from Ukraine

Укрінформ
Судно Neva доставило до Сомалі 25 тисяч тонн продовольчої пшениці в межах програми Grain From Ukraine (Зерно з України).

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ми впевнені, що ця партія українського зерна стане новим кроком для тривалої співпраці та боротьби з причинами нестачі продовольства. Це наш внесок у відновлення безпечного та стабільного майбутнього», - зазначив віцепремʼєр міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він додав, що балкер Neva вийшов з порту Одеса 9 грудня. Витрати на логістику вантажа взяли на себе уряди Фінляндії, Франції та Японії. Це вже друга партія української пшениці для Сомалі. Восени в межах «зернової ініціативи» з порту «Південний» відправлено судно з 28,5 тис. тонн пшениці на борту.

Читайте також: Зеленський у Раді: Україна стала одним з глобальних лідерів

Як повідомлялось, програма Grain From Ukraine ініційована Президентом України. Вона передбачає закупівлю українського зерна країнами-партнерами та передачу його державам, що переживають гуманітарну кризу. Програма реалізується в партнерстві з World Food Program під егідою ООН.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-