Обмеження ціни на нафту може у лютому скоротити доходи рф від її експорту на 75% - Єрмак

Обмеження ціни на нафту може у лютому скоротити доходи рф від її експорту на 75% - Єрмак

Укрінформ
Обмеження ціни на російську нафту вже у грудні може скоротити доходи рф від її експорту наполовину, а у лютому наступного року - вже на 75%. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі.

"Чому рішення G7 про обмеження ціни на російську нафту настільки важливе? Бо нафта і нафтопродукти - найважливіше джерело наповнення російського бюджету (30-40 %). Початок цінового обмеження в грудні скоротить на 50%, а в лютому - на 75% доходи від експорту нафти", - написав Єрмак.

Він додав, що в результаті нафтового ембарго, яке почне діяти в грудні, 15% втрати експортної виручки росією у третьому кварталі порівняно з першим вже в лютому перетворяться на 75% втрат.

Читайте також: Нафтове ембарго ЄС зменшить доходи росії мінімум на 40% у 2023 – Галущенко

"Це означає, що грошей на війну у рф буде набагато менше. А це важливо, бо у 2023 році рф планує збільшити штатну чисельність армії на 137 тисяч для продовження агресії. Тому потрібно максимально вбити їхню економіку. Щоб переламати хребет росії", - зауважив Єрмак.

Як повідомлялося, у п’ятницю міністри фінансів країн Групи семи (G7) схвалили план щодо встановлення граничної ціни на російську нафту, аби позбавити путіна додаткових доходів для продовження збройної агресії проти України.

Читайте також: Обмеження цін на нафту зменшить можливості кремля вести війну в Україні - мінфін США

З 5 грудня набуває чинності нафтове ембарго ЄС проти росії. Водночас із санкційного пакета був виключений нафтопровід "Дружба". Такі винятки країни ЄС погодили під тиском Угорщини, разом з якою російську нафту продовжать отримувати Чеська Республіка та Словаччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-