Обмеження цін на нафту зменшить можливості кремля вести війну в Україні - мінфін США

Обмеження цін на нафту зменшить можливості кремля вести війну в Україні - мінфін США

Заява
Укрінформ
Запровадження обмежень на ціну російської нафти, про яке домовилися країни G7, завдасть серйозного удару по фінансах рф та зменшить можливості кремля вести війну проти України, вважає міністр фінансів США Джанет Єллен.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в заяві, поширеній Мінфіном Сполучених Штатів у п’ятницю після ухвалення відповідного рішення країнами Групи семи.

«Сьогоднішні рішення допоможуть завдати серйозного удару по російських фінансах і перешкоджатимуть здатності росії вести неспровоковану війну в Україні, а також прискорять погіршення стану російської економіки», - зазначила очільниця американського мінфіну.

За словами Єллен, вплив цінових обмежень уже відчувається, оскільки росія робить «поспішні спроби укласти двосторонні угоди з продажу нафти з величезними знижками».

Сьогодні Група семи зробила найважливіший крок уперед у досягненні двох наших цілей - знизити світові ціни на енергоносії та позбавити президента рф путіна доходів для фінансування його жорстокої війни в Україні, ідеться в заяві.

Узявши на себе зобов'язання завершити розробку й запровадити граничний рівень цін, G7 значно скоротить основне джерело фінансування незаконної війни, одночасно підтримуючи поставки на світові енергетичні ринки за рахунок зниження цін на російську нафту, пояснила міністр.

Вона зазначила, що у США спостерігається зниження цін на енергоносії, водночас вони продовжують непокоїти американців і загалом продовжують зростати в усьому світі.

Нинішнє цінове обмеження цін – один із найпотужніших інструментів боротьби з інфляцією та захисту працівників і підприємств у США й у всьому світі від майбутніх стрибків цін, додала вона.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн: Настав час обмежити ціну на російський газ

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю міністри фінансів країн Групи семи (G7) схвалили план щодо встановлення граничної ціни на російську нафту, аби позбавити путіна додаткових доходів для продовження збройної агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-