Нафтове ембарго ЄС зменшить доходи росії мінімум на 40% у 2023 – Галущенко

Нафтове ембарго ЄС зменшить доходи росії мінімум на 40% у 2023 – Галущенко

Укрінформ
Нафтове ембарго Європейського Союзу щодо росії наступного року зменшить доходи агресора мінімум на 40%. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у Фейсбуці.

"Початок дії нафтового ембарго ЄС зменшить нафтогазові доходи рф щонайменше на 40% у 2023 році. Це, в свою чергу, призведе до скорочення видобутку нафти приблизно на 20% вже на початку наступного року", - написав Галущенко.

Він зауважив, що рішення щодо обмеження цін на російську нафту, яке оголосили члени "Великої сімки", буде узгоджуватися з графіком шостого пакета санкцій Євросоюзу.

"Солідарність світових лідерів, посилення санкційного тиску на росію, позбавлення її традиційних доходів поступово гальмують російську воєнну машину", - прокоментував міністр.

На думку Галущенка, продовження та розширення обмежень на продаж російського викопного палива дасть змогу нарешті зупинити агресора.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю міністри фінансів країн Групи семи (G7) схвалили план щодо встановлення граничної ціни на російську нафту, аби позбавити путіна додаткових доходів для продовження збройної агресії проти України.

Із 5 грудня набуває чинності нафтове ембарго ЄС проти росії. Водночас із санкційного пакета був виключений нафтопровід "Дружба". Такі винятки країни ЄС погодили під тиском Угорщини, разом із якою російську нафту продовжать отримувати Чеська Республіка та Словаччина.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-