На Київщині вже зібрали понад мільйон тонн зернових і зернобобових – голова ОВА

На Київщині вже зібрали понад мільйон тонн зернових і зернобобових – голова ОВА

Укрінформ
У Київській області аграрії намолотили вже понад мільйон тонн нового врожаю зернових та зернобобових культур, збір урожаю в регіоні триває.

Як передає Укрінформ, про це очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив у Телеграмі.

"У господарствах Київської області триває збір урожаю. На сьогодні з "аграрного фронту" маємо такі новини – намолочено понад мільйон тонн врожаю зернових та зернобобових культур, зібраних із площі 302,1 тис. га", – зазначив він.

За даними голови ОВА, у Київській області вже зібрали та намолотили 787,15 тисяч тонн озимої і ярої пшениці, 166,3 тисяч тонн озимого і ярого ячменю, 17,84 тисяч тонн жита, 1,32 тисячі тонн вівса, 0,62 тисячі тонн проса. Також у регіоні вже повністю зібраний урожай гороху – 15,7 тис. тонн.

Першими зі збору в області є Білоцерківський, Бориспільський та Обухівський райони, де зібрані понад 90% від запланованих площ пшениці і ячменю.

Читайте також: В Україні вже зібрали понад 20 мільйонів тонн зерна

На сьогодні господарства Київської області готуються до посіву озимих культур під урожай 2023 року.

"В умовах війни аграрії Київщини продовжують невтомно працювати, не збавляючи темпів. Адже на них важлива місія – накопичити продовольчий резерв для нашого регіону та держави", – наголосив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства, станом на 12 серпня збирання зернових та зернобобових культур в Україні проведене на площі 5,5 млн га (49%), намолочені 20,8 млн тонн зерна. Миколаївська та Закарпатська області повністю завершили збирання культур ранньої групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-