Рішення повернути Німеччині газову турбіну для Nord Stream було важким - Трюдо

Рішення повернути Німеччині газову турбіну для Nord Stream було важким - Трюдо

Укрінформ
Рішення повернути Німеччині газову турбіну для Nord Stream було дуже складним для Канади, але необхідним для збереження єдності союзників.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у Кінгстоні заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Ми продовжимо запроваджувати все сильніші санкції, однак слід пам’ятати, що вони направлені не проти наших союзників, а проти путіна та його посіпак. Саме тому ми ухвалили це складне рішення, аби допомогти нашим союзникам”, - сказав Трюдо.

Читайте також: Турбіна для Nord Stream: до МЗС України викликали канадського дипломата

На його переконання, повернення турбіни дозволить упевнитися, що “у Європі не лише уряди, а й населення незмінно та щедро підтримують Україну”.

Трюдо додав, що “Канада залишається одним із найбільших союзників та друзів України”.

“Ми надали економічну допомогу на мільярди доларів, значний арсенал зброї. І ми не єдині в цьому. Європейські країни, особливо Німеччина, суттєво посилили свої зусилля із підтримки України”, - зазначив прем’єр-міністр.

Читайте також: Канада дозволила своїм заводам іще два роки ремонтувати турбіни Nord Stream - ЗМІ

За його словами, “нам необхідно триматися разом, особливо поставши перед намаганнями росії використовувати енергетичну політику як зброю та розділити нас”.

Як повідомлялося, Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну, побудовану в Канаді компанією Siemens Energy AG, що використовувалася в системі трубопроводу Nord Stream.

Читайте також: Берлін не вважає порушенням санкцій повернення рф газової турбіни для Nord Stream

Рішення було прийнято попри заперечення уряду України, а також великої української діаспори в Канаді, які наголошували, що повернення турбіни підірве режим санкцій. У суботу міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також із Міжнародним енергетичним агентством.

Читайте також: Санкції не повинні підлаштовуватися під забаганки чи примхи росії – Кулеба

Світовий конгрес українців подав позов до канадського суду через це рішення уряду країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-