Турбіна для Nord Stream: до МЗС України викликали канадського дипломата

Турбіна для Nord Stream: до МЗС України викликали канадського дипломата

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило тимчасовому повіреному у справах Канади в Україні розчарування у зв’язку з рішенням канадського уряду повернути у Німеччину газову турбіну для Nord Stream.

Про це йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства, повідомляє Укрінформ.

"11 липня до Міністерства закордонних справ України було запрошено тимчасового повіреного у справах Канади в Україні, якому було висловлено розчарування української сторони у зв’язку з рішенням уряду Канади видати дозвіл на повернення до Німеччини відремонтованих компанією Siemens Energy Canada турбін "Північного потоку-1", - заявили у МЗС.

Зазначається, що канадську сторону було закликано "переглянути це рішення, яке підриває євроатлантичну єдність в застосуванні міжнародного санкційного режиму щодо рф, а також створює підґрунтя для того, щоб росія і далі використовувала енергетику як гібридну зброю проти Європи".

Читайте також: МЗС: Рішення Канади передати турбіну для Nord Stream зміцнить почуття безкарності росії

Як повідомлялося, уряд Канади вирішив повернути Німеччині відремонтовану газову турбіну, що використовувалася в системі трубопроводу Nord Stream. Рішення було прийнято попри заперечення уряду України, а також української діаспори в Канаді, які наголошували, що повернення турбіни підірве режим санкцій.

У суботу міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також з Міжнародним енергетичним агентством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-