Канада дозволила своїм заводам іще два роки ремонтувати турбіни Nord Stream - ЗМІ

Канада дозволила своїм заводам іще два роки ремонтувати турбіни Nord Stream - ЗМІ

Укрінформ
Дозвіл канадського уряду на ремонт турбін газопроводу з рф до Німеччини Nord Stream охоплює період до двох років. Він також дозволяє імпортувати та реекспортувати до шести турбін.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Globe and Mail.

За словами двох співрозмовників в уряді, МЗС Канади зробило для німецького промислового гіганта Siemens Energy щодо ремонту турбін виняток із канадських санкції проти росії терміном на два роки.

Це дозволяє компанії відправляти турбіни з газопроводу Nord Stream, більшою частиною якого володіє російський державний Газпром, на заводи Siemens Canada у Монреалі для регулярного ремонту та обслуговування.

Читайте також: На уряд Канади подали до суду через повернення газової турбіни для Nord Stream

Водночас, один із чиновників підкреслив, що домовленості з Siemens дозволяють канадському уряду в будь-який момент відкликати дозволи на послаблення санкцій.

Речниця глави МЗС Канади Мелані Жолі не підтвердила, ані спростувала рішення щодо турбін газопроводу, що діятиме впродовж двох років.

Як повідомлялося, Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну, побудовану в Канаді компанією Siemens Energy AG, що використовувалася в системі трубопроводу Nord Stream.

Читайте також: США підтримали рішення Канади про передачу турбіни для Nord Stream

Рішення було прийнято попри заперечення уряду України, а також великої української діаспори в Канаді, які наголошували, що повернення турбіни підірве режим санкцій. У суботу міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також із Міжнародним енергетичним агентством.

Світовий конґрес українців (СКУ) подав позов до канадського суду через це рішення уряду країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-