На уряд Канади подали до суду через повернення газової турбіни для Nord Stream

На уряд Канади подали до суду через повернення газової турбіни для Nord Stream

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) подав позов до канадського суду через рішення уряду видати дозвіл на повернення до Німеччини відремонтованих компанією Siemens Canada турбін Північного потоку-1 (Nord Stream).

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі організації української діаспори.

«Сьогодні у Федеральному суді Канади Світовий конґрес українців подав заяву про судовий перегляд разом із громадянином Канади, практикуючим юристом Даніелем Баліком, який нині проживає в Україні. У заяві зазначено, що рішення (уряду - ред.) про надання дозволу (на передачу турбіни – ред.) не було ані обґрунтованим, ані прозорим, ані належним чином ухвалено», - заявили в СКУ.

Читайте також: США підтримали рішення Канади про передачу турбіни для Nord Stream

За словами президент СКУ Павла Ґрода, рішення Канади порушити санкції та відправити турбіну Siemens назад до росії є серйозною помилкою з жахливими наслідками.

«Це виключення з режиму санкцій проти росії є абсолютно неприйнятним. Існують реальні альтернативи газовим потребам Німеччини, включаючи закупівлю через український трубопровід. Ми не можемо надати терористичній державі інструменти, необхідні для фінансування вбивства десятків тисяч невинних людей. Йдеться не лише про турбіну чи можливу кількість турбін для підтримки російського експорту енергоресурсів, а й про те, щоб постійно піддаватися шантажу росії», - додав він.

Читайте також: Берлін не вважає порушенням санкцій повернення рф газової турбіни для Nord Stream

За словами юристки Монік Джілесен, якщо суд вирішить, що рішення уряду Канади про надання дозволу на повернення газової турбіни для Nord Stream було необґрунтованим, він може скасувати дозвіл, фактично зберігаючи режим санкцій.

Як повідомлялося, Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну, побудовану в Канаді компанією Siemens Energy AG, що використовувалася в системі трубопроводу Nord Stream.

Читайте також: Зеленський: Рішення про санкційний виняток рф сприйме як прояв слабкості

Рішення було прийнято попри заперечення уряду України, а також великої української діаспори в Канаді, які наголошували, що повернення турбіни підірве режим санкцій. У суботу міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також з Міжнародним енергетичним агентством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-