США підтримали рішення Канади про передачу турбіни для Nord Stream

США підтримали рішення Канади про передачу турбіни для Nord Stream

Укрінформ
Сполучені Штати вважають, що рішення Канади про передачу ФРН газової турбіни для її використання в трубопроводі Nord Stream 1 дозволить Європі поповнити запаси газу перед зимою та зменшить залежність від російських енергоносіїв.

Про це заявив у понеділок речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми підтримуємо рішення канадського уряду повернути газову турбіну до Німеччини для її використання в газопроводі Nord Stream 1. У короткостроковій перспективі турбіна дозволить ФРН та іншим європейським країнам поповнити запаси газу, що посилить їхню енергетичну безпеку та стійкість, а також заважатиме зусиллям рф використовувати енергію як зброю», - підкреслив представник Держдепу.

Читайте також: ЄС готується до будь-якого сценарію з російським газом - Єврокомісія

Він зауважив, що Сполучені Штати працюють із союзниками та партнерами, щоб зменшити колективну залежність від російських енергоресурсів та підтримувати тиск на президента путіна, включно зі скороченням доходів рф від енергоносіїв.

«Водночас ми вживаємо активних заходів для обмеження впливу війни путіна на глобальні енергетичні ринки, а також для захисту наших економік»,- наголосив речник американського відомства.

Читайте також: росія скоротила постачання газу в Австрію на 70%

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня уряд Канади ухвалив рішення повернути ФРН відремонтовану турбіну для використання в газопроводі Nord Stream 1, видавши відповідне розпорядження, яке робить виняток із санкцій для цієї операції.

Водночас російська федерація з 11 по 21 липня призупинила постачання газу цим трубопроводом через проведення планових профілактичних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-