Євросоюз прагне досягти консенсусу щодо нафтового ембарго - Шольц

Євросоюз прагне досягти консенсусу щодо нафтового ембарго - Шольц

Укрінформ
Федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц переконаний, що в Євросоюзі є прагнення досягти порозуміння щодо запровадження ембарго на російську нафту.

Про це він заявив журналістам перед спеціальною зустріччю Європейської ради у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

"Здається, що всі ведуть хороші та конструктивні дискусії одне з одним. Ніколи не можна хвалити день до вечора. Але все, що я помічаю, так це те, що, дійсно, є розмови, які ведуться з бажанням досягти порозуміння. І це добре", - заявив Шольц, відповідаючи на питання про відсутність єдності з питання нафтового ембарго.

Читайте також: Зеленський закликає ЄС узгодити санкції з нафтовим ембарго, щоб росія відчула ціну за агресію

Коментуючи вимоги Угорщини з цього приводу, канцлер вказав на важливість "діяти в унісон", але також "враховувати особливу ситуацію в усіх країнах".

"Ми це робили у минулому і робитимемо це й надалі. Наша сила саме в тому, що ми можемо разом розв'язувати наші проблеми і тим самим діяти спільно проти російської агресії проти України", - заявив Шольц.

Читайте також: Країни ЄС досягнули прогресу, треба приймати рішення - Мішель про шостий пакет санкцій

Федеральний канцлер наголосив, що Німеччина давно готувалася до незалежності від росії в енергетичній сфері. За його словами, ФРН забезпечить незалежність від імпорту вугілля до осені, а до кінця року стане незалежною від імпорту нафти з росії.

Як повідомлялося, 30 травня у Брюсселі розпочалася дводенна спеціальна зустріч Європейської ради, на якій розглядатиметься продовження політичної, фінансової, матеріальної та гуманітарної підтримки України у її боротьбі проти російського вторгнення, а також пов’язані із цією війною проблеми у сфері енергетики та глобальної продовольчої безпеки.

Читайте також: Орбан назвав умови, за яких Угорщина готова підтримати нафтове ембарго

Напередодні, 29 травня, постійні представники ЄС не змогли дійти згоди щодо шостого пакета санкцій ЄС проти росії, що передбачає запровадження ембарго на постачання до ЄС російської нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-