Зеленський закликає ЄС узгодити санкції з нафтовим ембарго, щоб росія відчула ціну за агресію

Зеленський закликає ЄС узгодити санкції з нафтовим ембарго, щоб росія відчула ціну за агресію

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав Європейський Союз припинити внутрішні суперечки й нарешті ухвалити шостий пакет санкцій проти російської федерації, включно з нафтовим ембарго.

Про це він заявив у виступі на спеціальному засідання Європейської Ради, повідомляє Укрінформ.

«Нарешті мають припинитися будь-які чвари у Європі, внутрішні суперечки, які тільки заохочують росію тиснути більше й більше на вас, на всю Європу. Шостий санкційний пакет має бути узгоджений. Він має бути ефективним – включно з нафтою. Щоб росія відчувала ціну за те, що робить проти України та всієї Європи. І щоб ви нарешті стали незалежними разом з нами від російської енергетичної зброї. Хоча б від її нафтової частини», - зазначив Зеленський.

Глава держави підкреслив, що ще минулого року рф створила умови, щоб рекордно зросли ціни на газ, а зараз, вкладаючись у нестабільність, росія робить так, щоб усі енергетичні ціни зашкалювали.

Читайте також: Жодних компромісів з рф за рахунок суверенітету України бути не може - Зеленський

«А навіщо? Щоб європейці протестували. І не проти агресора і його агресії, а проти своїх же держав. Проти вас особисто. Проти свого керівництва», - сказав Президент.

Зеленський переконаний, що росія робить ставку на політичний хаос у європейських країнах, натомість Європа має продемонструвати силу, бо, за його словами, тільки силу рф сприймає як аргумент.

«Настав цей час. Настав час вам бути не окремими, не уламками, а єдиним цілим», - закликав Президент лідерів країн-членів ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок глави держав та урядів країн ЄС зустрілися у Брюсселі на спеціальному засідання Європейської ради, присвяченому ситуації у зв’язку з військовою агресією росії проти України та реагуванню на глобальні наслідки цієї війни для європейської та глобальної енергетичної й продовольчої безпеки.

Читайте також: Санкції, зброя та підтримка в ЄС: Зеленський зустрівся з главою МЗС Франції

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну США, Велика Британія, ЄС, Японія та інші країни запровадили і продовжують вводити санкції проти рф.

Країни ЄС наразі опрацьовують шостий пакет санкцій проти рф, який передбачатиме поступове запровадження ембарго на поставку до ЄС російської нафти. Під час засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ від 16 травня проти введення ембарго на російську нафту висловилася Угорщина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-